Megérkezett Fésűs Éva új mesekönyve: A szomjazó királyfi

Fésűs Éva: A szomjazó királyfi mesekönyv

"A meseírás egy misszió is a gyermeki lélek megmentéséért. Azon, hogy most mit kap a gyermek, a jövő múlik, a jövő nemzedékének sorsa és életminősége."  //Fésűs Éva

 

Amikor tegnap megérkezett a nyomdából az új mesekönyv, és kézbe vehettük, Pietro azt mondta, olyan, mintha a második gyereke született volna. :)

Abban a pillanatban összesűrűsödött egy év munkája, izgalma, minden kis részlete, és az az érzés, hogy a Csupafül 22 meséje után, ez már a második "könyvgyerekünk". Ezt a mesekönyvet nagymamámnak már nem tudjuk megmutatni, de tudom, hogy olyan boldog mosollyal és örömmel venné kézbe, mint annak idején a Csupafül jubileumi kiadását. Megérdemli, hogy szép mesekönyvek szülessenek a meséiből, és örülök, hogy ebben mi is részt vehetünk.

A szomjazó királyfi-t is Szűcs Édua illusztrálta kedves, humoros, részletgazdag rajzaival. A szöveg alapos és precíz átnézése S. Béres Bernadett munkája, aki két kisgyerek és számtalan tanítvány mellett szakított erre időt, hogy a mesekönyv nyelvi szempontból tökéletesen rendben legyen. Előszavát az egyik húgom, Mocskonyi Rea óvodapedagógus szakon írt szakdolgozata alapján állítottuk össze, aki a nagymamánk meséinek az óvodai (nem csak) nyelvi nevelésben elfoglalt fontos helyével foglalkozott a dolgozatában. A könyvben megtaláljátok Fésűs Éva életrajzát is néhány fotóval.

A mesekönyv 43 mesét és 11 verset tartalmaz, amiknek egy része nagyon régen volt már kiadva, a másik része pedig akkor került elő nagymamám fiókjából, amikor ő már nem volt köztünk. A könyvet öt fejezetre bontottuk: tündérekről, gyerekekről, királyfikról és királylányokról szóló mesék, állatmesék, és végül a legkisebbeknek szóló mesék találhatók benne egy-egy verssel fűszerezve. Ahol lehetett, a tavasz-nyár-ősz-tél-tavasz körforgást is figyelembe vettük a mesék és versek sorrendjének kialakításánál, így könnyen választható az évszaknak megfelelő történet is.

A mesekönyvet 3-8 éveseknek ajánljuk.

 

Itt találjátok a webshop-ban.

 

 

Panka