Túrórudi

házasság hete 2019 panka&pietro juniperus boróka terítő vízálló design

A Túrórudival kapcsolatban szerintem mindenkinek sok élménye van. Nekem is. Németországban lakó unokatesóim nem tudják elképzelni, hogy lehet a túrót édesen enni. Nem ízlett nekik, ők a Sport csokira esküsznek. Korábbi kollégáim közül volt, aki csak a kicsit szeretette, mi pedig az óriást. Van, aki a tejcsokisat, én az étcsokisat.

Egyik kedvenc emlékem gimis koromból származik. Karácsony után egyik este beállított hozzánk valaki, hogy kaptak egy csomó Túrórudit, amit az ünnepek után már nem tudnak bolti forgalomba hozni, mert hamarosan lejár, így most szétoszthatják. És a kezünkbe nyomott egy jó nagy doboz óriás étcsokis finomságot... Csak lestünk. Egy héten kereszül annyi Túró rudit ettünk, amennyit csak akartunk. Világraszóló élmény volt! :)

Manapság azok a vicces pillanatok, amikor a gyerekek már alszanak, és a hűtő felé tévedünk mindketten ugyanazzal a gondolattal... :) Pszt! El ne mondjátok nekik!

A terítőt most a boróka bokor (Juniperus) ihlette. Ezt a piros pöttyös szalvétát nem hiszem el, hogy nem ehhez találták ki! :)

 

 

Panka