Csudajó lombfújó

Riwall akkumulátoros lombfújó panka&pietro

 

Tavaly írtam a Riwall egyik akkumulátoros fűnyírójáról. Azóta is nagyon szeretjük, bírja a strapát, a gyerekek is szívesen tologatják. Most, hogy lassan vége a fűnyíró szezonnak, elővettük a lombfújót, ami ugyanazzal az akksival használható. Most erre cuppantak rá a srácok. Szerencsére van bőven fa és az utóbbi héten már lomb is látványos mennyiségben áll rendelkezésre :)

Néhány nap után én is hozzáfértem a lombfújóhoz. Gondoltam, lemérem, hány percig lehet vele dolgozni, milyen vele a munka. Nagyon egyszerűen lehet kezelni, bekapcsolás után egy föl és egy le mutató nyíllal állítható a fújás erőssége négy fokozatban. Én kettes és hármas fokozatban használtam kb. fél órát, és félig sem sikerült lemeríteni az akksit.

 

 

Nád a házunk teteje, teteje... így a tető alatt nincs csatorna, egy kavicsos vízelvezető sávba csöpög a tetőről az esővíz. A kavicsokra hulló kis akác falevelet korábban lombsöprűvel próbáltam eltakarítani, de elég reménytelen vállalkozás. Most 2-es fokozattal fújtam le, és csak két perc volt :) 
A másik óvatosabban kezelendő terület a homokozó. A gyerekek azt mondták, a kettes fokozat a tuti, ha azt szeretném, hogy a homok ne szálljon és a játékok se keljenek útra :)

Füves területeken hármas fokozatban fújtam a leveleket nagy kupacokba, aztán lomsöprűvel söpörtem ponyvára. L-es nyéllel használjuk, de vettünk egy M-es nyelet is, így a gyerekek is tudnak vele levelet söpörni (a hosszú nyél túl nagy volt nekik). Persze rápróbálták a kerti söprű fejet is, úgyhogy most már örök tisztaság fog uralkodni a teraszon is :)

 

 

Amire még nagyon ajánljuk a lombfújót, az a lakókocsi és az elősátor tetejének tisztán tartása hosszabb egy helyben állás esetén. A mi lakókocsink egy diófa alatt állt az utóbbi időben, és bizony potyogott rá bőven levél, dió, esőből sem volt kevés mostanában. A sátornak bizony nagyon jó, ha rendszeresen le van fújva róla a falevél, a szottyos, vastagon álló diófalevél megfogja, és lehet bőven takarítani is.

 

+1 jó dolog:

Remekül lehet segíteni nagyszülőknek, idősebbeknek kerti munkában. Nekik rámenne egy-két napjuk, mi egy óra alatt levágtuk a sövényt a magassági sövényvágó feltéttel és összefújtuk a gyerekekkel a lombot a nagyszülőknél.

 

No, szóval jó ez a lombfújó, tényleg! :) Szívesen ajánljuk nektek is!

 

 

 

 

Panka