Akácfa, gyertyák, tobozok és egy kis házikó - új adventi és karácsonyi termékeink

panka&pietro adventi naptár karácsonyi dekor

 

Volt már valaki úgy, hogy advent második vagy harmadik hetében beléhasított: "Te jó ég, mindjárt karácsony! Úgy elszaladtak a napok, hogy észre sem vettem!"? Bevallom, én már igen... :)

Új termékeink közül kedvencem a gyertyás adventi naptár, ami a ROBINIA24 nevet az akácról és a rajta lévő 24 db gyertyáról kapta. December minden napjára jut egy-egy gyertya, amit esténként meggyújtva a család minden tagja csendben végiggondolhatja, mit sikerült aznap tennie, amivel a karácsonyra készült. Az aktuális nap már eltelt, nem hozhatod vissza, ezt jól jelzik a leégett gyertyacsonkok. Olyan ez kicsiben, mint az egész életünk múlása. De másnap megint vár egy új gyertya és egy új lehetőség, így nem ér majd meglepetésként, hogy már itt is van a karácsony...!

 

 

Igyekszünk minél érdekesebb formájú ágakat keresni, amikben van egy kis görbület, egy kis szabálytalanság. A több éve száradó fa alapos csiszolása, formázása után következik a 24 db lyuk elkészítése a gyertyák számára. A gyertyás naptár színe és formája egyszerű, letisztult. Környezetét saját otthonotok hangulatához illeszthetitek.

Illenek mellé a színesbogyós ágak, örökzöldek, borostyán, vagy épp a levelét lehullatott vadszőlő piros ágacskái kék bogyókkal. De jól mutat száraz fűfélékkel, tobozokkal vagy bármilyen karácsonyi dísszel is. 

 

 

Azt hiszem, télen különösen is szeretünk az ablakpárkányra díszeket tenni. Persze jól néznek ki kívülről az ablakpárkányon levő kis tárgyak, ha meg vannak világítva, ha van köztük gyertya, égősor... Melegséget, otthonosságot áraszt a látványuk. Mi is készültünk néhány téli dekorációval.

A CONUS nevet kapta a tobozos karácsonyi díszünk, testvére a gyertyás pedig  ACER CANDLE néven található a kézzel készült karácsonyi termékeink között. Mindkettő vékony szürke kérgű, kellemes tapintású juharfa alapon áll. Alacsonyabb és magasabb változatokban készítjük, ha többet raktok a kosaratokba, figyelünk rá, hogy különböző méretűeket tegyünk a csomagotokba. Így néznek ki a legjobban egymás mellett! Tekerhettek rájuk különböző színű és anyagú szalagokat, hogy a kedvenc  karácsonyi színeitek itt is visszaköszönjenek.

A hengeres formájú juhar ágakat jól ellensúlyozza a BEAM COTTAGE házikó szögletessége. Melegséget árasztó színét egy elé rakott mécses vagy égő fénye hozza ki a legjobban. A házikót is különböző méretekben készítjük kis fekete ablakokkal.

 

 

 

 

Panka