Macsetával a málnában?

macsetával a málnában fiskars panka&pietro

 

Volt egyszer három kecskénk Tudod-e? Karámjuk is volt. Tudod-e? És a karám egyik lezárt részébe, ahol senki nem bántotta, beköltözött a málna. Eredetileg a karámon kívüli veteményes szélére ültettük, de úgy gondolta, ott jobb lenne neki. Szóval átköltözött. Teltek-múltak az évek, azóta már nincsenek kecskéink, tavaly lebontottuk a karámot is, és az odahordott ágkupac alól kimentettük a málnát, amit eddig csak kívülről tudtunk csipegetni. Szépen megsokasodott azóta. Pietro gondosan kiásta és egy sorba ültette a töveket és három vízszintesen kifeszített kerítésdróthoz hozzákötögettük a szárakat. Hogy ne száradjon ki könnyen a tövénél a talaj, tavalyi falevelet hordtak alá a gyerekek, miközben egy kis vályút rögtönöztünk köré.

 

 

Juharfa metszéséből maradt ágakból hegyes pöckök készültek. Na, ehhez kellett a macseta! :) Pietro egy csapással vágott 20-30 cm-es darabokat az ágakból, aztán még néhány csapással kihegyezte őket.

 

 

A karám lebontott deszkáiból lett a vályú oldala, ezeket tartják a pöckök. Egy-két helyen vágni kellett a deszkákból, erre is kéznél volt egy ügyes kis fűrész. Közben összesöpörtem a gyerekeknek néhány vödör avart, ami ősszel valahogy megmaradt, ők pedig hordták, és simították a málna tövénél, és mondogatták egymásnak, hogy a kis málnákra vigyázni kell, nehogy teljesen betemessék őket :) A vályú mellett pedig remélem, hamarosan nőni fog a fű!

 

 

A vályúba azóta kecsketrágya is került egy újabb projekt keretében, de az majd egy másik történet lesz... ;)

 

Panka